Stubbfräsning

Behöver du hjälp med att ta bort stubbar i din trädgård? Börjes Skogs & Trädgårdstjänst hjälper dig med stubbfräsning efter att vi tagit ner träd på din tomt.

Givetvis kan vi hjälpa dig med stubbfräsning även om du inte anlitat oss för fällningen. Vi har moderna maskiner för stubbfräsning och klarar av arbetet snabbt. Kontakta oss redan idag för att få hjälp med att ta bort stubbar.
Behöver du hjälp med annat inom trädvård? Inga problem, vi löser allt som rör dina träd!

Ta bort stubbarna

När man tagit bort ett träd kommer det givetvis att finnas en stubbe kvar. I de allra flesta fall vill man ta bort denna och det kan göras genom stubbfräsning. Stubbfräsen tar bort hela stubben samt omgivande rötter. Efter stubbfräsningen är det lätt att återställa marken genom att fylla på med jord och så gräs.

Att manuellt ta bort en stubbe är mycket tidsödande och kräver både kraft och styrka. Oftast skadar det marken mer att gräva bort stubben än att använda en stubbfräs. Vid grävning måste man gräva bort jord runt om stubben för att sedan kunna såga av rotklumpen. Med en stubbfräs är det enbart marken där själva stubben stått som påverkas.

Det går att hyra en stubbfräs och utföra arbetet själv, men om du anlitar oss går det mycket snabbare och du slipper besväret med att hämta och transportera stubbfräsen. Kostnaden för att hyra en stubbfräs är också väldigt hög. Så oftast blir det lika billigt att anlita ett företag som hjälper dig med dina stubbar.

Stubbfräsning stadsparksbadet borås
stubbfräsning i Borås

Kontakta oss

Adress: Gullestorp, 516 92 Äspered, strax utanför Borås

Rutavdrag för stubbfräsning

Du får göra rutavdrag för stubbfräsning om stubben finns på din egen tomt eller i anslutning till din bostad. Rutavdrag får göras på arbetskostnaden men inte på material eller resekostnader. Läs mer om rutavdrag för stubbfräsning på Skatteverkets hemsida.

Lämna kvar stubben

Att lämna kvar stubben i gräsmattan är ingen bra idé. En ruttnande stubbe blir ett bra bo för skadeinsekter som du inte vill ha nära huset. Stubben kan också bli ett hinder för robotgräsklipparen. Ett annat skäl till att man vill ta bort stubbar är att det kan börja växa ut rotskott från den och snart har det börjat växa nya träd intill det gamla. Därför är det allra bäst att ta bort stubben direkt efter att trädet fällts.

Vad kostar stubbfräsning?

Priset på stubbfräsning beror på hur stor stubben är. Välkommen att kontakta oss för mer information om priser.

Vanliga frågor om stubbar och stubbfräsning>>